GARANȚIE PENTRU LICENȚE ȘI ASISTENȚĂ TEHNICĂ

Toate produsele comercializate beneficiază de garanție pentru activare și asistenta după cum urmează:

 • Licențe RETAIL: Garantăm o activare permanentă. Garanție pentru activare și asistență timp de 30 de zile. Aceste licențe sunt de regulă cele mai ieftine produse de pe website-ul nostru și prețul acestora reiese din caracteristicile pe care le oferă licență.
 • Licențe asociate contului Microsoft: Garantăm reutilizarea și transferabilitatea acestora, atât timp cât sunt asociate unui cont Microsoft. Garanție pentru activare și asistență timp de 30 de zile.
 • Produse Antivirus: Garanție pentru activare timp de 30 de zile și garanție după activare pe tot parcursul abonamentului.

Garanția nu are legătură cu funcționalitatea programului. Orice problemă legată de funcționarea programului trebuie adresată producătorului produsului. Compania noastră fiind strict comercializatoare de licențe software electronice și nu producătorul programului în care veți folosi licența achiziționată. Cheile de produs sunt unice și odată activate, acestea rămân activate pe termen nelimitat (cu excepția produselor care sunt cu abonament pe un termen limitat de timp).

Este de datoria clientul să verifice compatibilitatea sistemului său cu produsul pe care intenționează să îl achiziționeze. Toate produsele noastre au în descriere specificațiile recomandate pentru rularea produsului în condiții bune.

Garanția produsului intră în vigoare din momentul emiterii facturii fiscale. În momentul emiterii facturii fiscale, comanda este și transmisă clientului. Dacă clientul nu a găsit emailul cu produsul comandat în 24 de ore de la plasarea comenzii, este obligația clientului să ne contacteze.

Garanția se oferă în următoarele cazuri:

 • Vă trimitem o cheie greșită.
 • Vă trimitem o cheie incompletă.
 • Vă trimitem din greșeală o cheie care a mai fost trimisă altui client.
 • Se constată faptul că licență respectivă a fost invalidă în momentul trimiterii ei către client.
 • Orice altă eroare umană produsă din vina noastră.
 • Pentru cerere asistență în caz de dificultăți sau probleme tehnice.

 

În aceste situații garanția vă înlocuiește cheia defectă gratuit sau vi se va oferi asistență pentru activarea licenței cu succes.

Orice client, care depășește perioada de garanție, indiferent de produsul sau cantitatea comandată, va pierde serviciile oferite de garanție. În concluzie, daca depășiți perioada de garanție, NU vom putea să vă oferim o noua licență sau asistență în vederea activării licenței dvs.

AFACEREA TA PE NET SRL, producătorii și/sau Partenerii Autorizați de către Producători, nu vor onora garanția în cazul unor defecte/probleme, dacă acele defecte sau probleme au fost cauzate de către clientul final.

Informații legale pentru achiziționarea și utilizarea licențelor Microsoft Windows 10 Professional, Windows 11 Professional și Microsoft Office 2016 Professional, Microsoft Office 2019 Home & Business, Microsoft Office 2019 Professional , Microsoft Office 2019 Home & Business pentru MacOs, Microsoft Office 2021 Professional, Microsoft Office 365 Personal, Norton Antivirus Plus, Kaspersky Antivirus 2021, BitDefender Antivirus Plus

Certificat de conformitate

Subscrisa, AFACEREA TA PE NET SRL, cu sediul în Petroșani, Al. Poporului, Bl. 5, Et. 1, Sc. 2, Ap. 15, județul Hunedoara, cu datele de identificare CUI RO40182840, Nr. Reg. J20/1561/2018, declară că produsele comercializate prin https://licente-digitale.ro sunt în conformitate cu legislația din UE.  AFACEREA TA PE NET SRL vinde licențe achiziționate legal. Nu vinde licențe de volum. În măsura în care licența este marcată cu RETAIL în descriere și / sau titlu,  cheia de licență pe care o achiziționezi nu este folosită pe un alt dispozitiv. Licențele vândute pe https://licente-digitale.ro sunt livrate prin email, imediat după confirmarea plății.

Notă importantă: 

Decizie: 

Conform hotărârii date de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în 2012, rezultă că revânzarea licențelor software este posibilă.

Decizia CJUE în cazul Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. concluzionează că:

„Un autor de programe pentru calculator nu se poate opune revânzării licențelor sale „folosite” care permite utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dar și ca dreptul exclusiv de distribuție a unei copii a unui program pentru calculator acoperită de o astfel de licență se epuizează la prima sa vânzare.”

Concluzia CJUE este ca revânzarea de licențe este legală. Hotărârea creează un nou cadru juridic pentru firmele de revânzare pentru a-și dezvolta activitatea și astfel clienții ajung să achite prețuri mult mai mici.

Decizia CJUE prevede următoarele aspecte:

 • Principiul epuizării dreptului de distribuție se aplică nu numai atunci când titularul dreptului de autor comercializează copiile programelor sale pentru calculator pe un suport material (CD-ROM, DVD sau STICK), ci și atunci când le distribuie prin descărcare de pe pagina sa de internet. De unde rezultă ca și licențele achiziționate în format ESD – RETAIL (licențe electronice) pot fi revândute.
 • Atunci când titularul dreptului de autor pune la dispoziția clientului său o copie – fie materială, fie imaterială – și încheie în același timp, în schimbul plății unui preț care acordă clientului dreptul de a utiliza această copie pentru o durată nelimitată, acest titular vinde această copie clientului și epuizează astfel dreptul său de distribuție exclusiv. Astfel licență deținută legal, poate fi transferată unei singure persoane o singură dată , doar pe termen nedeterminat ( nu se poate închiria ).
 • Prin urmare, deși contractul de licență interzice o transmitere ulterioară, titularul dreptului nu se mai poate opune la revânzarea acestei copii. Chiar daca între emitentul licenței și utilizatorul final există un contract în care utilizatorul renunță la dreptul de a vinde licența, contractul devine NUL.
 • Curtea precizează că dobânditorul inițial al unei copii materiale sau imateriale a unui program pentru calculator, cu privire la care dreptul de distribuție al titularului dreptului de autor este epuizat, trebuie să facă inutilizabilă copia descărcată pe calculatorul său în momentul revânzării acesteia. Odată ce licența este vânduta unei alte terțe părți , cumpărătorul ( care devine vânzător ) , nu mai are dreptul sa folosească sau sa distribuie această licența.

Legislația și directivele

Articole din presă

Ai întrebări ?

Îți răspundem la toate întrebările !

De Luni până Sâmbătă între orele 10:00 și 18:00