Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Noutăți
17
oct.
Microsoft a anunțat o serie de actualizări la Windows pentru acest an, dar au apărut zvonuri și despre un Windows 12, care ar fi urmașul lui Windows 11. Dacă este să ne luăm după planul de 3 ani de dezvoltare a sistemelor de operare, Windows 12 ar trebui să apară în 2024.
Posibile cerințe pentru Windows 12
Principala cerință este TPM-ul activat, cerință care se regăsește și la Windows 11. Printre alte cerințe, Windows 12 are:
procesor 64 biți cu frecvența de 1Ghz
4GB RAM
64GB spațiu de stocare
Uefi, Secure Boot
TPM 2.0
Monitor mai mare de 9 inch și cu rezoluție HD de minim 1366 x 768 pixeli
DirectX 12/ WDDM 2.x
Conexiune la internet
Funcții noi pentru Windows 12
Skype și Teams s-ar combina în versiunea MSN Mesenger 12.
Apar wallpapere mișcătoare și live.
Aplicație...
24
ian.
4 moduri prin care să verifici sănătatea hardului tău în Windows 11
Dacă dorești să verifici cum stai cu hard disk-ul, există 4 modalități de verificare în Windows 11. Nu uita că ai toate documentele, programele și fișierele pe hard și nu ar fi o idee rea să le pierzi brusc.
Verifică hard-ul pentru probleme
Windows 11 vine cu multe aplicații care pot aduna un număr necunoscut de probleme, de aceea, uneori, Microsoft revine cu actualizări pentru rezolvarea problemelor. Există însă soluții și programe din terțe părți care pot rezolva mai sigur și mai rapid problemele de hard disk. Noi am găsit 4 soluții, o parte manuale, o parte automate.
WMIC
Windows Management Instrumentation Command, prescurtarea de la WMIC, este o unealta care verifica si administrează procesele Windows. Pentru a începe verificarea urmărește instrucțiunile:
Deschide meniul de Start și scrie command prompt.
Alege din rezultate Command Prompt și deschide-l ca și administrator...
09
ian.
Mai primesc actualizarea de Windows 11, dacă o refuz acum?
Windows 11 a fost deja lansat de câteva luni, iar pe unul dintre laptopurile pe care îl dețin am făcut și eu actualizarea acum câteva zile pentru a-l testa corespunzător. Foarte multe dispozitive au primit deja actualizarea oficială chiar și în România, actualizare care de obicei apare ca și o notificare lângă ceasul de jos din dreapta, de pe taskbar. Acum urmează să-mi urmez propriile sfaturi scrise în articolele precedente și să-mi personalizez Windows-ul 11 așa cum ar trebui să fie din start.
Dacă încă mai adori Windows 10, trebuie să știi că oficial Microsoft va opri suportul în 2025.
Ce se întâmplă dacă nu actualizezi acum la Windows 11?
Poți oricând să faci actualizarea la Windows 11 într-un fel sau altul și nu este obligatoriu să îl faci acum sau atunci când primești actualizarea oficială de...
09
dec.
Windows 11 lansează Notepad-ul întunecat
Windows 11 vine cu o nouă funcție anume varianta de Notepad cu fundal negru, adică dark mode. Ar trebui similar să existe această opțiune pentru toate programele și aplicațiile. Eu unul prefer să nu îmi bată lumina culorii albe în ochi.
Despre noul Notepad
Notepadu-ul de pe Windows 11 va fi refăcut, mai ales pe partea de design, dar va conține și o căutare mai avansată, funcție îmbunătățită la undo și multe altele. Deocamdată, această nouă versiune este încă în teste. Totuși, personal, consider că ar fi trebuit lansat împreună cu Windows 11 și nu după. Sunt multe funcții care apar după ce Windows 11 a fost deja lansat, ceea ce a dus la impresia ca Windows 11 este doar o actualizare a vechiului sistem de operare Windows 10 și că nu este un sistem de operare...
27
nov.
Antivirus gratuit sau cumpărat
Antiviruși gratuiți devin mai buni și mai buni pe zi ce trece, dar același lucru se întâmplă și cu cei care trebuie cumpărați. În acest articol, voi face o comparație între antiviruși gratuiți și cei cu plată, premium. Pentru a-ți răspunde la eventuala întrebare, de ce ai nevoie de un antivirus, verifică articolul anterior.
Antivirusul gratuit
Acest antivirus este suficient de puternic pentru protecția de bază a calculatorului tău și pot aminti antivirusul implicit de la Windows 10 și Windows 11 numit Microsoft Defender/ Security care vine deja instalat cu sistemul de operare. Un alt antivirus gratuit popular este și cel de la Avast.
De la un antivirus gratuit, te poți aștepta să te ajute la următoarele:
Detectare și înlăturare viruși de tip malware: Atenție, nu orice tip de virus poate fi detectat de un antivirus gratuit. Cei...
22
nov.
Care sunt avantajele de a avea un antivirus
Antivirusul este un utilitar care securizează datele de pe calculator cu scopul de a proteja aceste date de viruși cunoscuți ca și malware, spyware, rootkit-uri, Troiani. Antivirusul te poate proteja și de atacuri tip spam, atacuri pishing sau alte atacuri cibernetice. Un atac spam, este acel atac în care primești fără solicitarea ta, emailuri sau alte posibile fișiere. Atacul de tip pishing este atacul în care se încearcă clonarea unui site cunoscut pe care îl folosești astfel încât sâ introduci datele site-ului respectiv și să pierzi contul. Atacurile de tip pishing, de cele mai multe ori, vin împreună cu strategii de manipulare și cu atacuri sociale, unde o persoană tehnică profită de una atehnică.
De ce ai nevoie de antivirus?
Un dispozitiv fără antivirus este ca și o casă fără ușă. Oricine poate intra și fura sau...
19
nov.
Windows 11 are un nou Media Player
Microsoft a lansat și un nou Media Player disponibil pentru testare din 16 noiembrie 2021 pentru Windows 11. Teoretic, această nouă lansare trebuia să fie odată cu sistemul de operare.
Ce este nou în noul Media Player
Acest Media Player suportă atât audio, cât și video și are un nou design care se potrivește cu designul Windows 11. Ai opțiune de fullscreen și mini player, dar și partea de album și artist. Acum partea video nu mai este rulată de o aplicație separată ca în Windows 10 unde aplicația Films and TV era cea responsabilă cu această parte. Media Player poate fi testat doar în Dev Channel.
* unele imagini sunt preluate de pe site-ul theverge.com
15
nov.
Office 2021 sau Office 365: Care sa îl alegi?
Odată cu Windows 11, s-a lansat și noul Office 2021, chiar dacă a fost disponibil ceva mai târziu, practic vorbind. Poate te întrebi care versiune este mai potrivită pentru tine și de ce există două versiuni contemporane care sunt aproape la fel.
Diferențe între Office-uri
Trebuie să înțelegi că atunci când alegi Office 2021, vei primi versiunea de Word, Excel, PowerPoint, Outlook versiunea din 2021, iar dacă iei versiunea de Office 365, vei primi versiunile 365 pentru programe. Office 365 primește actualizări constante pe viață atâta timp cât plătești abonamentul anual, pe când la Office 2021 primești actualizări pe o perioadă mult mai scurtă, însă licența este pe viață cu o singură plată.
Cea mai importantă diferență este cea a prețului. Dacă o licență de Office 2021 Professional este de 319,99 lei sau varianta cu Windows 11 Professional...
12
nov.
6 funcții care lipsesc deocamdată în Windows 11
Noul sistem de operare Windows 11 are o interfață refăcută, un buton de Start și un taskbar centrat și mult mai curat, similar cu MacOs. Deși vine cu și cu noi funcții cum ar fi suportul nativ al aplicațiilor Android, crearea de desktop-uri virtuale și printre altele, integrarea Microsoft teams. Mai jos scriu despre 6 funcții care lipsesc momentan în Windows 11 și ar fi plăcut să fie.
Opțiunea unui taskbar vertical
Dacă în Windows 10 poți muta taskbarul atât în partea superioară a ecranului, cât și lateral, în stânga sau dreapta, în Windows 11, nu poți să faci același lucru. Taskbar-ul va rămâne mereu în partea de jos a ecranului.
Procesarea mai bună a imaginilor prin camere web și instalarea multiplă a perifericelor
Odată cu pandemia, foarte multă lume lucrează și de acasă. Ar fi fost plăcut ca...
10
nov.
4 soluții pentru cele 4 cele mai neplăcute funcționalități în Windows 11
Dacă într-un articol precendent am discutat despre 4 cele mai neplăcute funcționalități în Windows 11, acum voi scrie despre posibilele soluții.
Soluția pentru meniul contextual scurtat
Pe lângă problema cu meniul scurtat, mai avem și probleme in File Explorer, unde opțiuni ca și copy, paste, cut și rename sunt doar iconițe fără numele lor. De asemenea și pentru opțiunile disponibile la directoare (foldere), numărul a fost micșorat.
Putem restaura File Explorer-ul din Windows 10 în Windows 11 urmând pașii:
Apasăm pe tasta steag sau steagul din stânga jos de pe bara taskbar, după care scriem regedit și deschidem Editorul de regiștri.
Navighează până la HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionShell Extensions și crează un nou director a cărui nume trebuie să fie Blocked. Dacă deja există treci la pasul următor.
Redenumește registrul găsit în acest director cu numele {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}, închide editorul de regiștri...