Actualizări

Windows 11: Cum să faci upgrade la Windows 11 chiar dacă laptopul sau calculatorul tău este incompatibil

upgrade la Windows 11 si daca este incompatibil calculatorul

Multă lume se simte neîndreptățită că nu poate face actualizarea la Windows 11 pentru ca au verificat dispozitivul pe care doresc upgrade-ul și acesta este incompatibil. Microsoft a venit ieri cu un truc simplu prin care poți trece de probleme de compatibilitate și poți actualiza la Windows 11. Asta nu înseamnă că orice dispozitiv poate funcționa cu Windows 11 și nici că este recomandat upgrade-ul dacă dispozitivul este incompatibil. Trucul, este o modificare a regiștrilor și se referă mai ales la partea cu cerința TPM 2.0.

Pentru început, trebuie să te asiguri ca dispozitivul tău are cel puțin TPM 1.2. Această verificare o poți face, de obicei, în BIOS sau apasă tasta WIN (tasta steag ) și r împreună. Aici scrie tpm.msc și apasă pe unealtă conform imaginii de mai jos.

tpm msc

În noua fereastră deschisă, va apărea versiunea TPM pe care o are dispozitivul tău. Dacă nu vezi această informație (verifică imaginea de mai jos), atunci trebuie să activezi TPM din BIOS.

versiune tpm

Recomandat este și să verifici dacă placa ta de bază are un update la BIOS, astfel s-ar putea să ai opțiunea de activare TPM din BIOS mai evidentă.

Cum să faci upgrade dacă nu ai calculatorul compatibil

Apasă din nou tasta Win (steag) și r, împreună sau apasă direct pe bara de jos de la Windows, în stânga pe steag, pentru a putea scrie regedit. Vei deschide editorul de regiștri. Du-te la secțiunea din stânga și caută HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup și apasă click dreapta pe panoul principal (cel din dreapta) sub (Default) și crează un DWORD (32-bit) Value nou cu numele AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU și valoarea 1.

editor de registrii

Atenție! Faceți aceste modificări pe propriul risc și este necesară îndeplinirea celorlaltor condiții:

  • Procesor de minim 1 GHz sau mai rapid, cu 2 nuclee și compatibil cu 64 biți
  • Memorie RAM: 4 GB minim
  • Capacitate: 64 GB minim
  • Firmware sistem: UEFI, Secure Boot capable

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul PCGamer

Lasă un răspuns