Actualizări

Windows 10: Actualizare gratuită la Windows 11

Win 11

Cumpăra acum Windows 10 PRO pentru a profita de actualizarea gratuită la noul Windows 11.

Windows 11 se lansează oficial pe 5 octombrie 2021, sub forma unui upgrade gratuit. Microsoft menționează că actualizarea se va desfășura treptat, începând cu sistemele moderne. Practic, upgrade-ul prioritizează PC-urile cu anumite caracteristici hardware, dar ia în considerare și vechimea sistemului, compatibilitatea software și alți factori. Compania estimează că tranziția completă va avea loc pana la mijlocul anului viitor. Cei care doresc să verifice dacă sistemul lor poate face trecerea la Windows 11 pot verifica prin Settings > Windows Update > Check for updates.

Sistemul de operare vine cu un design proaspăt, calm și creative. Bara de Start vine cu haine noi, ajutându-te sa îți crești productivitatea. Accesul la aplicații nu a fost niciodată mai ușor.

În acest Windows, vei avea acces si la aplicația Microsoft Teams utilă atunci când dorești să comunici cu colegii sau familia și mai ales la ședințele în pijama.

Pentru prima dată, firma Microsoft a reușit să adauge suport pentru aplicațiile Android în Windows 11. Acestea vor rula nativ în Windows 11 și vor putea fi instalate direct din Microsoft Store și se vor adapta facil. Le veți putea redimensiona sau poziționa oriunde pe ecran. Magazinul de aplicații are parte de o schimbare de design, iar o veste bună pentru dezvoltatori este că dacă își vând aplicațiile în Microsoft Store, compania nu le va cere comision.

Windows 11 vine și cu îmbunătăţiri pentru pasionații de jocuri video. Sistemul de operare integrează cele mai noi tehnologii în acest domeniu, unele ce facilitează utilizarea întregului potențial al sistemului hardware, precum o grafică impresionantă, captivantă, la frecvențe mari ale cadrelor,  timpi de încărcare mai rapizi și experiențe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului, o gamă de culori mai largă și mai vie, care facilitează o experiență vizuală cu adevărat captivantă.

Când veți putea face actualizarea gratuită la Windows 11

Windows 11 devine disponibil doar ca și actualizare la Windows 10 pe dispozitivele compatibile  începând din 5 octombrie 2021. Procesul de actualizare este unul pe etape și controlat. Dispoztivele eligibile primesc mai întâi Windows 11, iar inteligența artificială dezvoltată de Microsoft joacă un rol important în detectarea echipamentelor compatibile. Notificările legate de actualizare la Windows 11 vor veni prin sistemul Windows Update (o verificare dacă dispozitivul este eligibil poate fi făcută la Setări / Actualizare Windows și selectare pentru opțiunea Verificare actualizări).  Microsoft dorește ca până în iunie 2022 să fie făcut upgrade-ul spre Windows 11 de către toate dispozitivele compatibile.

Cerințe minime pentru calculatorul sau laptopul tău

Procesor: 1 gigahert (GHz) sau mai rapid, cu 2 nuclee pe procesor compatibil 64 bit
RAM: 4 gigabyte (GB)
Spațiu: 64 GB sau mai mult

În cazul actualizărilor sistemului de operare, este necesar mai mult spațiu.

Firmware: UEFI, Secure Boot capable
TPM: Trusted Platform Module (TPM)  versiunea 2.0
Procesor grafic (Placa grafică): Compatibil cu DirectX 12  sau cu driver WDDM 2.0
Monitor: HD 720p, cu diagonala mai mare de 9 inchi și cu minim 8 biț pe canal de culoare
Conexiune la internet și cont Microsoft:  Ediția de Windows 11 Home are nevoie de Internet și un cont Microsoft pentru a finaliza instalarea.

Pentru toate edițiile de Windows 11 accesul la internet este necesar pentru actualizări și anumite funcții. În unele cazuri este necesar și de un cont Microsoft.

 

Verifică acum dacă laptopul sau calculatorul tău este compatibil cu Windows 11!

Lasă un răspuns