Știri

6 funcții care lipsesc deocamdată în Windows 11

8 functii care lipsesc in windows 11

Noul sistem de operare Windows 11 are o interfață refăcută, un buton de Start și un taskbar centrat și mult mai curat, similar cu MacOs. Deși vine cu și cu noi funcții cum ar fi suportul nativ al aplicațiilor Android, crearea de desktop-uri virtuale și printre altele, integrarea Microsoft teams. Mai jos scriu despre 6 funcții care lipsesc momentan în Windows 11 și ar fi plăcut să fie.

Opțiunea unui taskbar vertical

Dacă în Windows 10 poți muta taskbarul atât în partea superioară a ecranului, cât și lateral, în stânga sau dreapta, în Windows 11, nu poți să faci același lucru. Taskbar-ul va rămâne mereu în partea de jos a ecranului.

Procesarea mai bună a imaginilor prin camere web și instalarea multiplă a perifericelor

Odată cu pandemia, foarte multă lume lucrează și de acasă. Ar fi fost plăcut ca Windows 11 să cuprinda funcții de procesare mai buna a imaginilor captate prin camerele web, în special că are și integrarea cu video chatul Microsoft Teams. Pe lângă acest chat, multă lume folosește Zoom, Google Meet, Skype sau Discord. Telefoane ca și iPhone 12 Pro sau Google Pixel au implementat deja aceste funcții de îmbunătățire a calității.

Un alt aspect este lipsa îmbunătățirii suportării mai multor dispozitive periferice cum ar fi microfoane, căști sau camere web simultan.

Actualizări mai rapide

În Windows 10, actualizările nu au fost foarte rapide de procesat, dar erau necesare datorită problemelor de securitate. În Windows 11, modul în care actualizările simt făcute ar fi fost bine să fie ca la Chrome OS, sistemul de operare de la Google, unde actualizarea este făcută pe o a doua partiție pentru a putea rula și în fundal. Totuși Windows 11 are aceeași procesare a actualizărilor ca și Windows 10.

Restart și închidere mai rapidă

Dintotdeauna a existat întrebarea cât de repede se închide și se aprinde un calculator. Dacă ai un dispozitiv nou și puternic, lucrurile se întâmplă cel puțin la o viteză decentă, altfel însă procesul de intrare în Windows sau de închidere a acestuia durează prea mult. În Windows 11, această problemă persistă.

Opțiunea de pentru trackpad pentru trei degete și direcția scroll-ului

Dacă designul de la Windows 11 a fost oarecum inspirat de la MacOs, ar fi fost interesant să se preia și anumite funcții cum ar fi posibilitatea de a folosi trei degete, nu doar două, pentru trackpad pentru funcțiile de drag and drop.

O altă funcție din MacOs care nu se regăsește în Windows 11 este posibilitatea de a schimba direcția scroll-ului. În Windows 10 asta se poate face, dar este mai complicat și doar cu ajutorul editorului de Regiștri.

Crearea mai ușoară a conturilor

Pentru a folosi Windows 11 la maxim, ai nevoie și de un cont de administrare, dar și de un cont Microsoft și bineînțeles de internet. Era frumos ca lucrurile să se simplifice pe această parte. În Windows 10 ai nevoie de un cont de utilizator și este recomandat ca acesta să fie legat de unul Microsoft, dar nu și obligatoriu.

 

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul cnet.com

Lasă un răspuns