Ghiduri

4 soluții pentru cele 4 cele mai neplăcute funcționalități în Windows 11

11 cele mai neplacute functionalitati in Windows 11

Dacă într-un articol precendent am discutat despre 4 cele mai neplăcute funcționalități în Windows 11, acum voi scrie despre posibilele soluții.

Soluția pentru meniul contextual scurtat

Pe lângă problema cu meniul scurtat, mai avem și probleme in File Explorer, unde opțiuni ca și copy, paste, cut și rename sunt doar iconițe fără numele lor. De asemenea și pentru opțiunile disponibile la directoare (foldere), numărul a fost micșorat.

Putem restaura File Explorer-ul din Windows 10 în Windows 11 urmând pașii:

 • Apasăm pe tasta steag sau steagul din stânga jos de pe bara taskbar, după care scriem regedit și deschidem Editorul de regiștri.

deschiderea registrilor in Windows 11

 • Navighează până la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions și crează un nou director a cărui nume trebuie să fie Blocked. Dacă deja există treci la pasul următor.

navigare registrii

crearea unui registru

 • Redenumește registrul găsit în acest director cu numele {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}, închide editorul de regiștri și restartează calculatorul.

redenumire registrii

Dacă vreodata vrei să te întorci la versiunea de Windows 11 a File Explorer, doar șterge registrul creat.

Idei pentru schimbarea meniului Start

Pentru a avea un meniu Start mai compact cu mai multe informații poți să folosești o aplicație terță și eventual o modificare de registru, astfel că Startul va arată ca în Windows 10 sau Windows 7. Există mai multe utilitare care pot face asta, cum ar fi Open-Shell care este gratuit sau StartAllBack și Start11 care au un preț aproximativ de 5 dolari.

Pentru a folosi registri care să activeze startul și taskbarul clasic urmează ghidul de mai jos:

 • Deschide același editor de regiștri despre care am scris mai sus și navighează la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell\Update\Packages unde faci un nou registru de tip DWORD (32-bit) apăsând în panoul din dreapta și alegând ca în imaginea de mai jos.

crearea unui registru dword

 • Redenumește valoarea la UndockingDisabled și setează valoarea la 1 apasând pe registru.

redenumire registru

setarea valorii la registru

 • Închide registrul și dă restart la dispozitiv. Vei obserca că taskbarul clasic a apărut, dar lipsesc ceasul, setările audio și de rețea.
 • Pentru a rezolva și apariția acestora, folosește combinația de taste Steag + R și scrie shell:::{05d7b0f4-2121-4eff-bf6b-ed3f69b894d9}

shell

 • Apasă pe Turn system icons on or off

dezactivare si activare iconite

 • Pune pe On Clock, Volume și Network și salvează apăsând pe OK.

Activarea iconitelor

 

Cum să muți taskbar-ul

 • Deschidem pentru ultima oara Regedit (Editorul de regiștri) și navigăm la HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3. unde deschidem registrul Settings apăsând dublu click pe el și schimbăm a cincea valoare din rândul al doilea de la 03 la 01 ștergând 03 și scriind 01.

valori registri

 • Dacă folosești mai multe monitoare și vrei și taskbar-ul de pe toate monitoarele să fie modificate trebuie să schimbi aceleași valori pe 01 din directorul HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MMStuckRects3. Dacă nu ai mai multe monitoare, acest director nu va exista.
 • Închide editorul de regiștri și pornește Command Prompt ca și administrator, apăsând pe steag-ul de jos din stânga și scriind Command și apăsând pe aplicație click dreapta și alege Run as administrator.

Command Prompt

 • Oprește procesul explorer.exe al lui File Explorer scriind comanda taskkill /f / im explorer.exe și apasă Enter.

restartare

 

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul tomshardware.com

Lasă un răspuns