Știri

Vor funcționa programele din Windows 10 în Windows 11?

windows 10 si windows 11

Pe lângă încetinarea procesoarelor AMD RYZEN, problemă rezolvată printr-o actualizare lansată cam în a doua săptămâna a lunii octombrie 2021, Windows 11 vine și cu multe întrebări.

Aplicațiile din Windows 10 funcționează și în Windows 11?

Windows 11 și-a făcut anunțată prezența pe internet, dar multă lume încă își pune întrebarea dacă ar trebui să facă upgrade-ul. Poți cumpără și de pe acest site o licență pentru Windows 11. În unul dintre articolele precedente, recomandam puțină răbdare până a face trecerea la Windows 11. În acest articol vom răspunde la întrebarea din titlu.

Windows 11 vine cu funcționalități moderne și un design nou și chiar are caracteristici neanunțate de Microsoft cum ar fi partea de multi-tasking. Majoritatea aplicațiilor din Windows 10 funcționează corect și în noul sistem de operare, fiind compatibile cu acesta. La upgrade, programele deja instalate, rămân instalate și disponibile. Majoritatea programelor disponibile pentru descărcare vor fi și ele disponibile.

Există și excepții. Programe ca și 3D Viewer, OneNote, Paint 3D and Skype care vin preinstalate pe Windows 10, nu mai vin preinstalate și în Windows 11, dar sunt disponibile pentru descărcare și instalare.

Sunt aplicații noi pe Windows 11?

Da, Windows 11 va suporta aplicațiile Android prin noul Windows Store. Nu vei mai avea nevoie de un simulator să te joci jocurile de pe Android sau aplicațiile.

aplicatii android pe Windows 11

Aplicațiile pot fi puse direct în meniul Start, dar și în taskbar. Și alte aplicații create direct pentru Windows sunt disponibile tot în Windows Store.

Caracteristici Windows 10 care lipsesc în Windows 11

Dacă la partea cu aplicații diferențele nu sunt prea vizibile, la partea caracteristicilor lucrurile se schimbă. Sunt caracteristici Windows 10 care nu se mai regăsesc în Windows 11 deloc. Printre ele enumăr:

  • Timeline care a fost introdus în aprilie 2018 ca și actualizare în Windows 10 – această funcție te ajuta să verifici autentificările din ultimele 30 de zile în contul tău Microsoft.
  • Modul tabletă – care activa mai degrabă o interfață similară cu Windows 8 pentru dispozitivul tău.

modul tableta Windows 10

  • Secțiunile știri și interese
  • Browser-ul Internet Explorer
  • Anumite funcții taskbar
  • Integrarea cu Cortana – pe Windows 11 poate fi instalat separat
  • Unealta de Snipping

 

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul techadvisor.com

Lasă un răspuns