Știri

Windows 11: Probleme la dispozitivele cu procesoare AMD RYZEN

probleme Windows 11 AMD RYZEN

Nici bine nu s-a lansat Windows 11 și deja au apărut probleme care putem spune că sunt deja vechi, adică de o saptămâna aproximativ. Știrea de azi este că Windows 11 nu funcționează corect pe dispozitivele a căror procesor este AMD RYZEN. Microsoft afirmă că utilizatorii de Windows 11 cu procesoare AMD RYZEN au probleme în ceea ce privește peformanța dispozitivelor. Aceasta a scăzut cu până la 15%.

Ce probleme sunt cu Windows 11 pe procesoarele AMD RYZEN

  1. Pentru început, Windows 11 pare ca crește latența L3 cache de până la 3 ori. Astfel performanța scade între 3 și 5 procente, ajungând chiar și la 15% în cazul jocurilor video.
  2. A doua problemă este cu noua tehnologie de la Windows 11 care alege să ruleze procesele deschise pe cel mai rapid nucleu.

Așa cum am mai scris și în alt articol, nu recomand să te grăbești și să faci upgrade la Windows 11 cel puțin o perioadă, pentru a fi testat și pentru a fi reparat cum trebuie.  Producătorul procesoarelor AMD RYZEN recomandă celor care au procesoare cu mai mult de 8 nuclee să aștepte până apare o soluție la problemele menționate anterior.

Ultimele zvonuri de pe Internet ne spun că atât Microsoft cât și AMD vor lucra împreună pentru a găsi soluții.

Dacă și tu ai probleme cu Windows 11, ai timp 10 zile de la instalarea sa să treci înapoi la Windows 10, după care va trebui să reinstalezi Windows 10 de la zero. Și asigură-te că ai o licența cumpărată și validă pentru a primi actualizările mai ales în cazul problemelor cu Windows 11.

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul Gadgetzone

Lasă un răspuns