Actualizări

Windows 11: Cum să activezi TPM din BIOS în Windows 10

TPM in bios

Dacă te-ai hotărât să treci pe Windows 11, deși eu am recomandat să mai aștepți puțin, și observi ca nu ai calculatorul sau laptopul compatibil din cauza TPM 2.0, poți să verifici dacă ai opțiunea de activare TPM din BIOS disponibilă și să o activezi. Trebuie să știi că BIOS-ul depinde în funcție de modelul de laptop și calculator. Pentru a verifica dacă ai deja TPM 2.0 activat, vezi articolul dedicat.

Activează TPM 2.0 din setările BIOS

Atunci când dorești să accesezi setările BIOS, vei avea la dispoziție doar câteva secunde pentru a apăsa tasta care te redirecționează în BIOS și nu merge mai departe spre Windows, prin urmare fi atent la următorii pași sau va trebui să dai restart la dispozitivul tău până prinzi tasta și momentul potrivit pentru a intra în BIOS.

  1. Pornește sau dă restart calculatorului tău dacă ești în Windows.
  2. Imediat cum dispozitivul tău a pornit, apasă de mai multe ori tasta F2 (sau tasta pentru BIOS, poate să fie alta în funcție de modelul dispozitivului tău). Atenție! Nu ține apăsat, ci apasă de mai multe ori până intri in BIOS. Dacă ai altă tastă pentru BIOS, fi atent la mesajele afișate prima oară la pornirea dispozitivului. De obicei, acolo este afișată tasta pentru BIOS. A doua cea mai comună tasta pentru accesarea BIOS este tasta DEL.
  3. Odată ce ai intrat în BIOS, caută după o secțiune, opțiune sau tab numit Security sau ceva similar. Poți naviga prin BIOS cu săgețile de pe tastatura. Nu strică să consulți documentația pentru BIOS-ul tău pentru a găsi mai exact această opțiune.
  4.  Accesează Security și caută dupa opțiunea TPM Device sau TPM Security. Dacă ai un procesor Intel, s-ar putea să găsești opțiunea sub numele de PTT (Intel Trusted Platform Technology), iar pentru modele AMD poate fi AMD fTPM Switch.
  5. Dacă ai găsit opțiunea, activează-o și asigură-te că nu modifici alte opțiuni.
  6. Salvează și ieși din BIOS. Pornește normal Windows-ul.
  7. Acum poți verifica dacă TPM 2.0 este activ și să încerci instalarea Windows 11.

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul huawei.com

Lasă un răspuns