Actualizări

Windows 11: Soluții vechi și probleme noi

aplicatiile android pe Windows 11 functioneaza

Deși am mai discutat despre anumite probleme apărute cu Windows 11 cum ar fi cea a procesoarelor AMD RYZEN sau cele de compatibilitate, mai mulți utilizatori au comentat pe Facebook că mai există și alte probleme. La problema cu procesoarele AMD RYZEN a apărut o actualizare acum 2 zile care ar repara încetinirea acestora.

Probleme noi în Windows 11

Printre problemele depistate și anunțate ar fi:

  • la camerele web Logitech – logi 1080p, unde s-ar putea să fie o problemă de incompatibilitate cu noul sistem de operare sau o problemă la driverele Windows 11. Camerele de acest model nu mai funcționează deloc. Problema cu driverele ne-a fost semnalată de către doi urmăritori.
  • nu se poate umbla prea ușor la setările de la sunet, taskbar-ul neavând un design și o poziție plăcută sau comună printre utilizatorii Windows 10.
  • lipsa integrală a taskbar-ului și a meniului Start a fost o altă problemă apărută luna trecută, dar a fost dezvoltat un update deja.
  • anumite mesaje de eroare pot apărea, iar în acest caz soluția este update-ul la Build 22000.282.
  • problemele cu imprimantele par să se înmulțească chiar dacă o parte au fost rezolvate.
    • Windows 11, de multe ori, te cam oprește să instalezi prin conexiuni HTTP o imprimantă, iar alteori prin protocolul IPP (Internet Printing Protocol). Problema poate fi rezolvată prin instalarea driverelor dintr-o locație sigură sau conectarea prin USB.
    • Unii producători de imprimante spun că actualizarea la Windows 11 s-ar putea să schimbe setările imprimantei, să oprească detectarea imprimantei când este conectată prin cablu USB și să oprească conectarea la mai multe imprimante pe același dispozitiv. Soluția este conectarea Wireless sau prin alt tip de cablu.
  • unele jocuri se opresc brusc (dau crash). De exemplu, Forza Horizon 4 nu mai funcționează brusc după o perioadă. Soluția este un update la driverele plăcii video și la joc și oprirea antivirus-ului. În cel mai rău caz trebuie o reinstalare a jocului.

 

Aplicațiile Android acum funcționează în Windows 11

Dacă Windows 11 a venit pe data de 5 octombrie cu multe promisiuni, nu a reușit să le îndeplinească pe toate. Aplicațiile Android nu funcționau nativ în Windows 11 așa cum și eu am semnalat asta într-un articol precedent. Se pare că începând de azi, 20 octombrie 2021, Windows 11 suportă nativ aceste aplicații, dar doar pentru membrii al Programului Windows Insider care sunt din Statele Unite ale Americii. În acest moment, sunt disponibile undeva la 50 de aplicații Android pentru testare printre care și joculețe ca și Lords Mobile sau Coin Master, dar și aplicații educaționale ca și Kindle. În comparație cu aplicațiile disponibile în Magazinul Google unde găsești  peste 3 milioane de aplicații, iar în Magazinul Amazon peste 600 de mii, numărul aplicațiilor Android din Windows 11 este unul extrem de mic.

Încă se pare că se lucrează la această funcție. Compania Microsoft a construit un subsistem dedicat și integrat în Windows 11 care se va fi disponibil pe fiecare dispozitiv Intel, AMD sau Qualcomm dacă sunt compatibile cu acest nou sistem de operare. În plus, Microsoft ajută și dezvoltătorii de aplicații mobile pentru Windows 11 dezvoltând unelte pentru testare.

Încă nu se știe când  vor fi disponibile și aplicații din terțe părți cum ar fi Magazinul Epic Games vor fi suportate de sistemul de operare. Un zvon spune că atât partea cu terțe magazine, dar și partea cu aplicațiile Android s-ar putea să fie disponibile integral abia în 2022.

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul techadvisor.com

Lasă un răspuns