Știri

Windows 11: Cum să descarci Windows 11

descarca Windows 11

Dacă Windows 11 s-a lansat în 5 octombrie 2021, înseamnă că îl și putem folosi. Ei bine, teoretic da, practic doar dacă îl descărcăm noi, altfel el va fi disponibil cel târziu la mijlocul lui 2022. Inițial, era vorba ca Windows 11 va fi disponibil doar ca upgrade gratuit de la Windows 10. Acum sunt trei metode prin care putem avea Windows 11.

Descărcare Windows 11

 1. Prima metodă este sa descarci direct Asistentul de instalare Windows de pe pagina oficială Windows 11. Trebuie să știi ca acest asistent este doar dacă dorești să faci upgrade de la Windows 10 la Windows 11.
  • Asigură-te ca ai la o licență de Windows 10 cumpărată de pe acest site și că ai instalată o versiune Windows 10, minim 2004. În plus, nu strică să vezi daca laptopul sau calculatorul tău sunt compatibile 100% cu Windows 11. Ai nevoie și de 9 GB spațiu liber pe disk pentru a descărca Windows 11.
  • După ce ai descărcat asistentul, pornește-l. Vei avea nevoie de drepturi administrative să faci asta. Odată ce unealta detectează compatibilitatea dispozitivului tău alege Accept and Install și Restart Now când apare această opțiune. S-ar putea să dureze până când instalarea este finalizată și calculatorul s-ar putea să repornească de mai multe ori singur. Să nu în stingi!
 2. A doua metodă este cea prin care vei instala Windows 11 de la zero. Descarcă Windows 11 Installation Media.
  • Asigură-te că ai o conexiune bună la internet și un stick sau hard extern mare pentru a descărca fișierul .iso (minim 8 GB). Nu recomand folosirea unui DVD.  Calculatorul pe care vrei să instalezi Windows 11 trebuie sa aibe un procesor de 64 biți, poți verifica tu asta mergând la Settings > System > About sau caută direct System Information și vezi la secțiunea System Type. Nu uita de problemele de compatibilitate și alege limba și regiunea ta din Control Panel.
  • Dacă ai descărcat Instalatorul, pornește-l cu drepturi de administrator și acceptă termenele licenței. Pe pagina What do you want to do selectează opțiunea de instalare (Create installation media for another PC) și apoi apasă Next. Alege limba, ediția și arhitectura 64 biți pentru Windows 11. Alege și dacă folosești un stick USB sau vrei să salvezi pe un fisier ISO pe calculatorul tău pentru a-l pune pe un DVD. Nu uita să îți salvezi datele inainte de instalare.
 3. Ultima opțiune de descărcare este similară cu metoda a doua, doar că descarci direct fișierul iso.

 

* imagini preluate de pe site-ul Microsoft

 

Lasă un răspuns