Știri, Ghiduri

Mai primesc actualizarea de Windows 11, dacă o refuz acum?

actualizare windows 11

Windows 11 a fost deja lansat de câteva luni, iar pe unul dintre laptopurile pe care îl dețin am făcut și eu actualizarea acum câteva zile pentru a-l testa corespunzător. Foarte multe dispozitive au primit deja actualizarea oficială chiar și în România, actualizare care de obicei apare ca și o notificare lângă ceasul de jos din dreapta, de pe taskbar. Acum urmează să-mi urmez propriile sfaturi scrise în articolele precedente și să-mi personalizez Windows-ul 11 așa cum ar trebui să fie din start.

Dacă încă mai adori Windows 10, trebuie să știi că oficial Microsoft va opri suportul în 2025.

Ce se întâmplă dacă nu actualizezi acum la Windows 11?

Poți oricând să faci actualizarea la Windows 11 într-un fel sau altul și nu este obligatoriu să îl faci acum sau atunci când primești actualizarea oficială de care menționam în primul alineat al acestui articol. Chiar dacă Microsoft nu mai oferă automat actualizarea prin Setările Windows, poți folosi Media Creation Tool și să instalezi de la 0 sau să actualizezi versiunea pe care o ai de Windows la 11. Pentru instalare și acest tip de actualizare avem și ghidul următor disponibil:

Ai grijă când dorești să faci actualizarea să fie și dispozitivul pe care faci această actualizare compatibil. Am scris un articol despre verificarea compatibilității aici.

Dacă chiar vrei să forțezi actualizarea, deși dispozitivul tău nu este compatibil, citește aceste două articole:

 

Pot actualizare la Windows 11 mai târziu?

Dacă inițial ai refuzat actualizată primită direct de la Microsoft, prin sistemul de actualizări disponibil din opțiunea Settings din Windows, atunci poți mai târziu să mergi la Settings și apoi la Windows Update. Aici apasă Check for updates.

O alta alternativă este să folosesști Windows 11 Installation Assistant pentru a lua o copie de Windows 11 direct de pe pagina de descărcare, unde apeși butonul de Download Now.

Ultima variantă ar fi să folosești Media Creation Tool pentru a descărca Windows 11 pentru o instalare nouă făcând un DVD sau un USB.

Actualizarea la Windows 11 nu va dispărea prea curând. Aceasta este disponibilă cel puțin până în Octombrie 2022, gratuit.

 

Care sunt riscurile dacă nu fac actualizarea la Windows 11 acum?

Vei pierde acualizările de securitate, reparațiile la anumite probleme, dar și funcționalitățile pe care Windows 11 le are. Dacă ești și un jucător împătimit, trebuie să ții cont că în curând jocurile vor cere minim Windows 11 pentru a putea rula corespunzător sau decent.

 

Va mai funcționa Windows 10 dacă nu fac actualizarea?

Chiar dacă nu faci actualizarea la Windows 11 de la Windows 10 și chiar dacă trece anul 2025, an în care Microsoft oprește suportul, posibilele update-uri pentru erori și actualizările de securitate pentru Windows 10, acesta tot va funcționa.

 

* unele imagini sunt preluate de pe site-ul nerdschalk.com

Lasă un răspuns